Najbolje gume za zimu

3 najbolje gume za zimu

Zima uskoro počinje, a sa njom dolaze i nove promene. Jedna od njih je već viđena, standarna promena, koja za većinu vozača predstavlja stres. Menjanje gume je jedna od onih stvari koju jednostavno morate da uradite, jer njom osiguravate vašu bezbednost ali i bezbednost ljudi oko vas.

Sa tim dolazi i dilema i pitanje: koje su najbolje gume za zimu?

Bilo da u vašem gradu nema snega, jutarnje temperature u zimskim danima uvek prete stvaranju poledica, pa kazne ako nemate zimske gume iznose od 10.000 do 20.000 dinara za fizička lica.

Ako mislite da ovaj članak nije za vas uvek možete kontaktirati najjeftiniji rent a car servis u Beogradu i uživati u vožnji i ove godine.

Svejedno treba voditi računa i opremiti se na vreme, a mi smo za vas izdvojili 3 najbolje gume za ovu zimu.

1. Michelin X-Ice Xi3

Michelin X-Ice Xi3 su gume za sve nisko-temperaturne uslove na putevima – suve, mokre, snežne, ledene. U poređenju modela, ovaj model se pokazao najboljim u mokrim uslovima.

Dolaze u raznim veličinama i na taj način su prilagođene kolima, lakim kamionima i kamperima. Michelin gume uglavnom koštaju puno pa ni sa ovim modelom to nije izuzetak. Ove gume su najpoželjnije i poznatije među mladim vozačima koji su spremni da iskuse čari prave vožnje.

2. Nokian WR G3

Za vozače sedana i minivanova, ovaj model je odličan izbor za sve zimske uslove. Nokian WR G3 odupire se efektima hidroplaniranja i na taj način omogućava bolji performans na mokrim površinama.

Guma sadrži poseban dizajn koji omogućava kolima da održe stabilnost, pogotovo kada skreću pod oštrim uglovima.

Posebna prednost ovog modela je što poseduje jedinstven “Cryogenic Canola Compound” i “Cryo silane” koji doprinosi boljim manevrima po ledu i snegu.

3. Goodyear Eagle Ultra Grip Ice WRT

Goodyear se nalazi u top 10 sa posebnom zimskom reaktivnom tehnologijom. Uz ovaj model moći ćete lako da se snalazite po dubokom snegu i imate najudobniju vožnju u isto vreme.


Goodiear Eagle omogućava vašem vozilu da ubrzava, koči i zavija bez straha od proklizavanja automobila ili nesposobnosti da održi vuču na bljuzgavici ili snegu. Usmereni dizajn gazećeg sloja sa pripadajućim žlebovima izbacuje vodu iz otiska gume, povećavajući vuču na mokrim površinama.

5 thoughts on “3 najbolje gume za zimu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *